Hillary nära seger i Texas och Arizona

Opinionsundersökningarna från normalt tydligt republikanska delstater visar att Hillary Clinton är nära seger i t ex Arizona (11 elektorsröster) och Texas (38 elektorsröster). Trump har absolut inte råd att förlora någon av dessa delstater.

University of Houston har gjort en av undersökningarna, som visar att Clinton är 3 %-enheter efter Trump i Texas (41-38). Felmarginalen är på 3 %-enheter.

SurveryMonkeys senaste undersökning av “battleground states” visar att Trump bara leder med 2 %-enheter i Texas. Romney vann Texas 2012 mot Obama med över 15 %-enheters marginal.

Clintons kampanj har därför börjat rikta in sig på att pressa Trump i Texas genom att annonsera på TV där, vilket är extremt ovanligt för demokratiska presidentkandidater. Här kan du se den annonsen:

I Arizona visar senaste undersökningen från Emerson att Clinton leder med 2 %-enheter. Ett snitt av undersökningar i Arizona på RCP visar att Trump leder med knappa 1 %-enhet. Men det inkluderar undersökningar gjorda så långt tillbaka som augusti, då Trump ledde.

Utah, North Carolina och Georgia är andra delstater där republikanerna normalt dominerar, men Clinton har vissa möjligheter att vinna.

En tanke på “Hillary nära seger i Texas och Arizona

  1. Texas är fortfarande en röd stat, det är vår identitet, så att Hillary Clinton skulle vinna elektoratet här tror jag inte på. Jag kommer till exempel ihåg hur entusiastiska demokrater och Battleground Texas var vid guvernörs valet 2014, de trodde stort på att Wendy Davis skulle ha en verklig chans att vinna. Hennes abortion filibuster hade gjort henne mer känd än Republikanen Greg Abbott och demokraterna hade då, som nu, en slags all-bets-are-off excitement. Republikanen Greg Abbott vann med en landslide. Och ingen demokrat har vunnit en state-wide election i Texas sedan 1994, och den sista Demokratiska President kandidat som vann i Texas var Jimmy Carter 1976.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.