Invandringskritiker bland presidentkandidaterna floppar

Republikanska väljare som ser den illegala invandringen som den största valfrågan har inte nått några framgångar. Tvärtom. Ingen av de kandidater som anses starka i den frågan har nått några som helst framgångar.

Tom Tancredo har redan hoppat av. Duncan Hunter är givetvis chanslös med under en procent i stöd. Fred Thompson har mötts av fler gäspningar än applåder. Han har en chans kvar att placera sig i topp i South Carolina, annars är det nog dags att packa väskorna och återvända till Hollywood.

Istället leder kandidater som John McCain, som stött Bushs och demokraternas immigrationsförslag som mötte sånt starkt motstånd bland många republikaner förra året. Huckabee anses ha varit för eftergiven och gett illegala invandrares barn möjlighet till utbildning när han ledde Arkansas. Romney anlitade flera gånger illegala invandrare att renovera sitt hus och Giuliani anklagas för att ha styrt en fristat för illegala invandrare.

Störst stöd av vit-makt grupper uppges Ron Paul ha. Om det är sant eller inte låter jag vara osagt. I vilket fall som helst har han inte heller imponerat direkt. En femteplats i Iowa och en ny femteplats i New Hampshire är inte mycket att skryta om.

I New Hampshire försökte Romney attackera McCain i den här frågan. Det fick inte önskat resultat.

At the same time, Romney’s bid to win over voters by painting McCain as soft on illegal immigration largely failed. Simply put, not enough New Hampshire voters believe that illegal immigration is the most pressing issue facing the country. CNN

Vissa påstår att alla republikanernas kandidater antagit en ny position mer kritisk till illegal invandring under valkampanjen och att det ändå är en vinst för väljare som ser denna fråga som den viktigaste. Men hur som helst är nuvarande läget med McCain som front-runner inte direkt vad dessa grupper önskar sig mest av allt.

Sista chansen kommer i South Carolina och Fred Thompson. Men det ser istället ut som Thompsons hårda attacker på Huckabee kommer hjälpa Thompsons vän McCain i South Carolina. How ironic.

[tags]usa, usa-valet, barack obama, invandring, duncan hunter, tom tancredo, fred thompson, ron paul[/tags]