Kandidaterna som väcker störst intresse

Vi har en ny sida med statistik över vilka presidentkandidater som väcker störst intresse just nu. Den visar grafer på intresset baserat på antal Google-sökningar.

Just nu är det Kamala Harris som är hetast och har lyckats få stort intresse från media. Det är tydligt att hennes kampanj har börjat starkt. Kanske leder det till att Joe Biden avstår sin kampanj. Båda anses stå etablissemanget i partiet nära, även om de kan locka lite olika typer av väljargrupper.

Harris har redan fått officiellt stöd från två viktiga röster inom partiet; Gavin Newsom som är guvernör i Kalifornien och Barbara Lee som är kongressledamot från Kalifornien.

Tidigare i år ville progressiva lansera Lee som en utmanare till Nansy Pelosi, vilket hon inte vågade sig på. Så att hon nu gett sitt stöd till Harris får ses som en extra fjäder i hatten till hennes kampanj. Det ger Harris lite progressiv cred, trots att vänsterväljare föredrar Warren, Sanders och några Gabbard. Politiker inom samma delstat brukar dock ge stöd åt varandra, så det är inte så sensationellt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.