Lordstown reser sig på nio med utmanare till Cybertruck

När bilindustrin drabbades som hårdast var det inte bara Detroit som stod inför utmaningar. Spåren av nedläggningar finns i hela regionen. I Ohio finns en annan stad där GM fram tills förra året byggde bilar. Lordstown är nu inne på ännu ett försök att återupplivas, denna gång med elbilar. Mer specifikt med bilarna som är superpopulära i USA, men som få köper här hemma, “pickup trucks”.

Lordstown Motors ska ta upp kampen med Teslas Cybertruck, Bollinger och Rivian. Men också Fords nya elbils-pickup baserad på storsäljaren F-150 och GM:s el-Hummer.

Strax efter presidentvalet 2016 lovade Trump att GM inte skulle behöva lägga ner i Lordstown och många uppfattade det som att Trump räddat jobben, till och med demokrater. Men det blev aldrig riktigt så. GM har lämnat stan. Den lilla bilen Cruze som tillverkades där blev inte någon succé.

Nykomlingen Lordstown Motors som tog över fabriken planerar att anställa runt 1000 personer. Det är bara en tiondel av hur många som GM anställde när de var som störst i Lordstown. Kan de lyckas i hård konkurrens?

Ohio är som vanligt en viktig delstat i presidentval även om republikanerna dominerat där senaste åren. Trump är favorit att vinna delstaten i höst. Enda hotet för honom är om en recession skulle slå till mot den amerikanska ekonomin som då skulle drabba den redan hårt prövade delstatens bilindustri igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.