Nevada röstar på lördag – vem vinner?

På lördag är det dags för nomineringsmöte i Nevada. Får vi se ett kaos liknande det i Iowa för några veckor sedan? Förhoppningsvis blir det inte fullt så illa. Det var ju tyvärr ganska kaotiskt också för fyra år sedan när Hillary och Bernie möttes i Nevada. Vallokalerna är nämligen placerade inne på kasinon i Las Vegas. Det bidrar till en rätt surrealistisk version av demokrati.

Vem drar längsta stråt i Nevada? Bernie Sanders verkar ha en fördel i opinionsmätningarna. FiveThirtyEight ger honom just nu hela 70 % chans att vinna. Opinionsundersökningarna pekar på att Joe Biden når en andraplats före Buttigieg och Warren.

Jag skulle inte bli förvånad om Warren överraskar positivt i Nevada. Hon har stöd av Julian Castro och ännu viktigare så hade hon en väldigt stark debatt i går. Warren totalsågade Bloomberg, vilket många väljare på demokraternas sida verkar ha uppskattat.

Min spådom inför valet:

  1. Bernie Sanders
  2. Elizabeth Warren
  3. Pete Buttigieg
  4. Joe Biden
  5. Amy Klobuchar
  6. Tom Steyer
  7. Tulsi Gabbard
  8. Michael Bloomberg

Det är extremt svårtippat eftersom Biden eller Buttigieg mycket väl skulle kunna komma tvåa. Därmed fortsätter moderata kandidater splittra rösterna och vi kommer inte så mycket närmare en huvudmotståndare för Sanders.

Bloomberg ställer inte upp i Nevada så därför hamnar han sist. Mycket talar för att det bara blir 1-3 kandidater som tilldelas delegater och når över 15 %.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.