Nio kandidater i decemberdebatten?

Med Bloomberg på banan, men kanske inte på scen (?) har vi nu fler kandidater och inte färre. Det ser just nu ut som om hela nio kandidater kommer klara kraven för decemberdebatten den 19:e. Förhoppningsvis höjs kraven ytterligare inför debatterna som följer nästa år. Redan klara för decemberdebatten är…

Biden, Sanders, Warren, Buttigieg, Harris och Klobuchar. 6 kandidater alltså och ytterligare tre är inom räckhåll.

Steyer har faktiskt klarat kraven för opinionsundersökningar, men inte antal donationer till kampanjen. Han ligger dock inte så långt ifrån, så han bör kunna klara även det kravet och då får han vara med.

Yang har klarat kraven på antal donationer och dessutom 3 undersökningar. Det innebär att han bara behöver en till för att få vara med på scenen.

Gabbard sitter i en liknande båt som Yang med tillräckligt många donationer och 3 godkända opinionsundersökningar på minst 4 % stöd. En till och så får även hon vara med igen.

Tuffare ser det ut för Castro och Booker. De har ännu inga opinionsundersökningar på minst 4 %-enheter. Kommer någon av dessa eller båda hoppa av inom kort?

Bloomberg är den som möjligtvis kan överraska och få vara med om han lyckas locka till sig tillräckligt många donatorer. Än så länge har han inte klarat några opinionsundersökningar på 4 % eller mer. Med massiva annonskampanjer är det ändå inte omöjligt att han kommer lyckas få ett visst stöd i opinionen. Hans största problem kommer antagligen bli att fixa tillräckligt många donatorer (200 000+) på några få veckor.

LÄS:  Demokraterna favoriter att vinna senaten

Övriga 7 (!) kandidater har ingen chans att få vara med eftersom de inte har något opinionsstöd i närheten av 4 % eller i närheten av tillräckligt många donatorer. Williamson är närmast med runt 150 000 donatorer, men opinionsstödet är alldeles för lågt för att hon ska kunna överraska och klara båda kraven.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.