Oprahs vän ställer upp i presidentvalet 2020

Författaren Marianne Williamson har startat en Exploratory Committee, som är första steget när du vill bli president. Det ger möjlighet att samla in obegränsat med pengar och därmed mäta intresset för den egna kampanjen. Du får dock inte säga att du är presidentkandidat om du har en EC. Då gäller andra något striktare regler (max 2700 dollar per person t ex).

Hon är vän med Oprah Winfrey och har blivit känd genom att medverka i hennes omåttligt populära program som en form av spirituell ledare. Gissningsvis tänker hon finansiera sin kampanj med intäkter från böckerna. Ett inte helt ovanligt sätt att samla in pengar som dock ibland utnyttjas av personer som förstår att de inte kan bli president, men är mer intresserade av att sälja böcker och bli kändare.

Böckerna hon säljer har titlar som “Tear to Triumph – Spiritual Keys to Healing Anxiety and Depression” och “HEALING THE SOUL OF AMERICA: Reclaiming Our Voices As Spiritual Citizens”. Specifika policyförslag är inte hennes USP, som du kanske förstår.

Antagligen är hon för okänd för att få delta i debatter och nå ut. Det är helt enkelt alldeles för många kandidater som tänker ställa upp. Williamson har inte heller synts till opinionsundersökningarna eller vadslagningsfirmorna än. 

Spirituell ledare är en ny kategori av kandidater för demokraterna. Förhoppningsvis slipper vi allt för mycket flum av den här typen och får mer fokus på sakfrågor. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.