Presidentkandidaterna på en vänster till höger-skala?

Så här placerar amerikanska folket presidentkandidaterna på en skala från liberal till konservativ (PEW):

blog_pew_candidates_ideological_placement_2008.gif

Ganska intressant, eller hur? Ordet liberal har fått en negativ klang i USA. Det kanske är största förklaringen till att demokrater och republikaner placerar demokraternas kandidater väldigt olika. Lite trist att Ron Paul, John Edwards och Fred Thompson saknas i denna undersökning.

[tags]usa, usa-valet, barack obama, hillary clinton, konservativ, liberal, rudy giuliani, john mccain, mike huckabee, george bush, mitt romney[/tags]

4 reaktioner på ”Presidentkandidaterna på en vänster till höger-skala?

 1. Intressant att Obama av republikanerna – tvärtemot vad demokrater anser – ses som mindre libaral än Hillary. Borde väl kunna ge fler röster i själva presidentvalet! McCain och Giuliani blir på motsvarande ”mest valbara” republikaner.

  Kanske intressant om det blir en taktisk diskussion. I synnerhet för republikanerna där det ju nästan är helt jämt mellan McCain, Romney och Giuliani i Florida.

  Edwards gör väl en stark uppryckning i Florida, efter sin lyckade debatt, eller är ute ur leken…

 2. Tack för din bevakning, jag följer den dagligen. Mycket bra och informativ resurs för oss som har intresset men inte riktigt tiden för att aktivt ta del av den amerikanska debatten!

  Anmärkning i kanten, rubriken ovan är något missvisande enligt min mening då begreppen Liberal och Conservative inte riktigt kan översättas med vänster höger skalan.

 3. Intressant undersökning. Jag har tidigare framfört att jag tror John McCain vinner presidentvalet om han bara klarar av att bli republikanernas kandidat. Undersökningen stödjer det påståendet.

 4. Verkligen intressant.
  En ytterligare slutsats man kommer är att republikanska väljare har en betydligt sämre kunskap om de demokratiska väljarna än de demokratiska har om de republikanska.

  De demokratiska kan uppenbarligen både betydligt bättre inbördes rangordna och politiskt positionera de republikanska kandidaterna. Nästan exakt som republikanerna själva, som rimligtvis borde veta bäst. Eller kanske inte, iofs om man tittar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.