Rand och Ron vann

Tea Party kandidaten Rand Paul väntas gå mot seger har vunnit i Kentucky. Med 13 % av rösterna räknade leder han med 55,8 % mot 44,2 % för demokraten Conway. NBC har precis meddelat att Paul kommer att vinna detta val. Även republikanen Coats i Indiana kommer att vinna enligt NBC. Dessa uppgifter bygger på stora segermarginaler i vallokalsundersökningar.

Coats väntade seger i Indiana innebär att republikanerna får en mer röst i senaten och demokraterna en mindre. Blue dog demokraten Evan Bayh ställde inte upp för omval. Demokraternas kandidat var Ellsworth, en fd sheriff.

Rand Paul fick en hel del negativ press efter segern i primärvalet. Bland annat för att han hade vissa invändningar mot Civil Rights Act. Conway har ändå aldrig riktigt kommit i närheten, mycket beroende på att Kentucky är en delstat som brukar rösta på republikanerna. I ett sista desperat försök släppte Conway en tv-annons där han gick till attack mot en märklig episod i Rand Pauls studenttid. Han påstås ha bett till en gud som han kallade Aqua Buddha. Annonsen verkar dock ha slagit tillbaka mot Conway. Väljarna vill höra mer om ekonomin och inte den typen av attacker.

Även pappan Ron står på valsedeln idag, i Texas till omval i representanthuset. Han kommer vinna stort i ett republikanskt distrikt. Frågan är om han orkar ställa upp i ett presidentval till. Det var ju hans anhängare som kan sägas ha startat Tea Party rörelsen i dess ursprungliga form. Nu har rörelsen allt mer tagits över av Sarah Palin och andra kandidater som är mindre kritiska till militärbudgeten och lägger mer tonvikt på religion.