Romney hoppar av presidentkampanjen

Mitt Romney
Mitt Romney erkänner sig besegrad efter förlusterna på Super Tuesday. Efter möten med rådgivare har han kommit fram till att det inte är värt att fortsätta.

Romney ligger för långt efter och skulle tvingas spendera enorma summor pengar för att ändå bara ha en minimal chans att vinna. Romney spenderade hela 35 miljoner dollar av sina egna pengar. Det är svindlande summor, en bra bit över 200 miljoner kr.

Nu återstår bara McCain och Huckabee. Huckabees möjligheter att hota McCain förstärks givetvis av Romneys avhopp men han är troligtvis ändå chanslös. Främst fortsätter han sin kampanj för att kunna bli vice-presidentkandidat till McCain. Det kan han mycket väl bli, de kompleterar varandra rätt bra även om ingen av dessa två är favoriter bland konservativa väljare. Båda anses vara för nära demokraterna i ekonomiska frågor. Den forne pastorn Huckabee är starkare bland socialkonservativa väljare (evangeliska kristna), medan McCain är starkare bland oberoende väljare och säkerhetskonservativa väljare (veteraner tex).

Ron Paul är också kvar, men är givetvis långt efter när det gäller vunna delegater.

Mitt Romney är före detta guvernör i en stat som normalt brukar rösta för demokraterna, nämligen Massachusetts. Sitt stora genombrott fick han när han rensade upp efter skandalerna runt OS i Salt Lake City 2002. Han var spelens organisatör och fick mycket beröm för sina insatser. Största problemen för Mitt Romney var att han är mormon och att han skiftat åsikt i några viktiga frågor, tex aborter. Efter enorma framgångar som affärsman har han väldigt mycket pengar som han pumpade in i sin egen kampanj.

[tags]usa, usa-valet, mitt romney, mike huckabee, john mccain[/tags]

4 reaktioner på ”Romney hoppar av presidentkampanjen

  1. Mm, det är hög tid för det. Tyvärr har det hänt så mycket sista tiden så jag har inte hunnit med. Senare ikväll kanske.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.