Seth Moulton nästa kandidat att ställa upp i presidentvalet

Nästa vecka väntas Seth Moulton meddela att han ställer upp i presidentvalet som demokrat. Han är kongressledamot från liberala fästet Massachusetts.

Moulton är inte nationellt känd och väntas få det svårt att få mediautrymme. Med det sagt har det redan skapats några överraskande starka kandidater så som Buttigieg och Yang. Kanske kan Moulton göra något liknande?

Med en ålder på 40 år tillhör Moulton det unga gänget presidentkandidater som ställer upp i år med Buttigieg som yngst med 37 år. Han är fd marinkårssoldat som tjänstgjort under Irakkriget vid fyra tillfällen. Även om han som många andra demokrater i dag beskriver sig som progressiv så tillhör han New Democrat Coalition i kongressen. Det är en falang inom partiet som är mer moderat och inte progressiv i ekonomiska frågor.

Tiden börjar nu sakta rinna ut för potentiella kandidater om de vill vara med i första debatten i juni. Det krävs bevis på väljarstöd i form av opinionsundersökningar och insamlade pengar om de vill vara med i debatten, som nu delats upp på två kvällar.

Ännu har vi inget officiellt besked från Joe Biden, fd vicepresidenten om han tänker ställa upp. Det borde dock också komma inom kort.

Terry McAuliffe, fd guvernör i Virginia har meddelat att han inte ställer upp.

Fältet av kandidater är därmed nu väldigt nära att bli spikat. Några till funderar fortfarande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.