TikTok och Kpop stans får Trump på fall?

New York Times rapporterar att tonåringar på TikTok och Kpop stans lurade Trumps kampanj att tro att kampanjmötet i Tulsa i går kväll skulle få en massiv publik.

Kort innan eventet började var inomhusarenan glest befolkad och tomma stolar syntes överallt. Det var inte speciellt tätt framför scen heller. Utanför packade kampanjen ner en scen där Trump hade tänkt hålla tal för alla som inte fick plats inne i arenan. Det var dock inte många som väntade där. Kampanjen beslutade därför att Trump inte skulle tala till en “overflow crowd” som ju inte fanns.

Nu framkommer uppgifter om att tonåringar i ett prank registrerat sig för massvis med biljetter. Trumpkampanjen trodde baserat på förhandsregistreringarna att han skulle få hundratusentals anhängare till en fullsatt arena och utanför. Därför hypades eventet av kampanjen. Istället beräknas bara cirka 12000 6200 befunnit sig inne i Oklahoma’s BOK Center Stadium, som har plats för 19000 besökare.

Bakom detta prank står enligt NYT tonåringar på den populära videoappen TikTok och Kpop stans (fans av koreansk pop).

Trumpkampanjen hävdar att protestgrupper utanför stoppat anhängare från att komma in. Det verkar inte existera några bildbevis för det. Dessutom skyller man på att media rapporterat negativt inför eventet, t ex om att 6 kampanjarbetare för Trumps “advance team” i Tulsa testats positivt för corona.

LÄS:  Förtidsröstningen har börjat i presidentvalet

Få Trumpanhängare inne på arenan bar ansiktsmask och någon social distansiering rådde inte heller.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.