Tips: New Hampshires vinnare

ObamaClintonRomneyMcCain

Blir det en ny seger för Obama i New Hampshire på tisdag? Opinionsundersökningarna verkar än så länge visa på ett mycket jämnt lopp mellan honom och Clinton. Vinsten i Iowa har nästan helt raderat ut Hillary Clintons stora försprång. Mitt tips precis som inför Iowa är att Obama vinner. Edwards kan denna gång inte vänta sig lika starkt stöd som i Iowa eftersom man inte gör andrahandsval i NH om kandidaten man röstat på inte når upp till 15 %. Det verkar ha gett Edwards en hel del extra röster i Iowa.

Mitt tips för demokraterna blir alltså:

1. Obama
2. Clinton
3. Edwards
4. Richardson

Huckabee lär dock inte vinna igen. Republikanerna i NH brukar av tradition också välja en annan vinnare än Iowa och här har Huckabee inte spenderat tillräckligt mycket tid och pengar. Segern i New Hampshire ser ut att gå till McCain. Romney som länge lett i New Hampshire åkte på en rejäl smäll i Iowa där han också ledde länge. Han ser inte ut att kunna återhämta sig i tid för att rädda en vinst i NH. Så här ser mitt tips ut för republikanerna i NH:

1. McCain
2. Romney
3. Huckabee
4. Paul
5. Giuliani
6. Thompson

Om det här blir valresultatet kommer Obama i princip ha vunnit nomineringen för demokraterna samtidigt som republikanerna inte fått en lika tydlig favorit.

Hur tror du valresultatet kommer se ut i NH?

[tags]usa, usa-valet, romney, mccain, obama, clinton, huckabee, edwards[/tags] intressant.se