Trump utmanas av ny presidentkandidat

Tim Scott

Det ser ut att bli ett gäng presidentkandidater på republikanernas sida ändå. Trump är så klart redan igång med sin kampanj. Snart väntas en viss Floridaguvernör äntra scenen. I går nåddes vi av nyheten om ytterligare en kandidat som kommer ställa upp. Det är senatorn Tim Scott från South Carolina. En politiker som profilerat sig som en ”compassionate conservative”. Alltså mer omtänksam än kollegorna. Det märks inte minst i retoriken som kan bli en skarp kontrast mot Trump i debatterna. Om han lyckas kvalificera sig.

Från samma delstat har republikanernas väljare också möjlighet att utse fd guvernören Nikki Haley. Hon ställer upp i presidentvalet, vilket hon redan meddelat officiellt. Dock har hon inte fått något nämnvärt stöd i opinionsmätningarna. Det är kanske ingen slump att vi får se två kandidater från South Carolina eftersom delstatens primärval väntas bli viktigt. Anledningen till det är att väljarna där är tredje delstaten ut att rösta.

Kan Tim Scott överraska? Han påstås ha en gedigen kampanjkassa och verkar inte vara hatad av varken Trump eller de inom partiet som tagit avstånd från Trump. Vi får se vad som händer. Jag tror att han har en viss chans att överraska och möjligtvis med lite tur och skicklighet bli Trumps främsta hot. DeSantis har ju fått en skakig inledning på sin kampanj som ännu inte är officiell.

The impoverished child of a single mother and the only Black Republican in the U.S. Senate, Scott often points to his personal story as proof that America remains a land of promise.

Reuters

Ron DeSantis väntas inleda sin presidentkampanj inom närmaste veckan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.