Tulsi Gabbard ställer upp i presidentvalet 2020

I en intervju med Van Jones på CNN under fredagen meddelade Tulsi Gabbard detta:

I have decided to run and will be making a formal announcement within the next week.

Tulsi Gabbard är yngsta kandidaten att ställa upp med sina 37 år. Hon är kongressledamot från Hawaii. 2016 gav hon tidigt sitt officiella stöd till Bernie Sanders. I skrivande stund är det osäkert om Bernie Sanders kommer ställa upp denna gång.

Gabbard är veteran (Irak) och kritisk till USA:s inblandning i en rad krig runt om i världen, bland annat i Syrien. En kritik hon kommer få möta som kandidat är att hon åkte till just Syrien med sin man, där hon träffade Assad. Dessutom betalades och initierades resan av libanesiska affärsmän som står Assad nära. När det uppdagades betalade Gabbard för resan.

Som en följd av den incidenten och en progressiv agenda hatas hon av mer moderata väljare inom partiet, medan Sanders anhängare till största del är positivt inställda till henne.

Vad som ytterligare gjort henne till en kontroversiell figur bland demokraterna är att hon kritiserade Obamas Iran-deal. Det gjorde att hon fick stort utrymme på Fox News, Breitbart och andra konservativa medier.

I konkurrens med Elizabeth Warren om progressiva väljare är hon klart mer karismatisk, vilket kan hjälpa henne att bli mer känd. Hon har som en av väldigt få politiker blivit inbjuden till Joe Rogans omåttligt populära podcast.

Det skulle nog krävas ett mirakel för att Warren t ex skulle få en sådan inbjudan.

Kommer Gabbard ha en chans?

Ja, hon har chans att överraska även om hon kommer möta väldigt hård kritik från etablissemanget. Och hon är inte tillräckligt känd än så länge heller.

Ett annat potentiellt problemområdet är att hon, hennes man och nästan samtliga hennes närmaste medarbetare tillhör en kontroversiell religiös hinduistisk grupp som har sitt ursprung i hare krishna rörelsen. Nu betraktas de som standard hinduer.

Eftersom vi listade hur många följare Julian Castro har i sociala medier, kör vi väl samma deal här. Hon har klart fler än Castro, men är tydligt distanserad av Bernie Sanders, Kamala Harris och Elizabeth Warren.

Twitter: 229K
Instagram: 53K
Facebook: 280K

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.