Valdag i Connecticut, Delaware, Maryland, Pennsylvania, Rhode Island

I dag tisdag är det valdag i 5 delstater både för demokraterna och republikanerna. Trump och Clinton väntas vinna stort denna valdag.

Connecticut, Delaware, Maryland, Pennsylvania, Rhode Island är delstaterna som röstar. Bernie Sanders har antagligen bäst chans att vinna Rhode Island. Om han har en riktigt bra dag kan han också komma nära i Connecticut. I övrigt är det svårt att se några möjligheter till överraskningar i dag.

Så här är läget inför dagens val:

Demokraterna ska fördela 4051 delegater under primärvalen (och nomineringsmötena). Över hälften (2026) krävs för vinst.

image (13)

Republikanerna ska fördela 2472 delegater. Över hälften (1237) krävs för vinst.

image (14)

Det återstår många delegater att fördela fortfarande som du kan se, men både Clinton och Trump är nu i goda positioner för att vinna nomineringarna. Frågan som återstår är hur pass säkra positioner de kommer ha inför nomineringarna på konventen? Hur många bundna delegater tar de med sig från primärvalen?

En senare och kanske minst lika viktig fråga är om de lyckas övertyga motståndarna i det egna partiet att enas inför presidentvalet i november?

Under senaste dagarna har det blivit klart att Cruz och Kasich samarbetar för att stoppa Trump, men det gäller inte redan i dessa val i dag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.