Vem är presidentkandidaten Will Hurd?

Will Hurd

Senaste kandidaten att meddela att han ställer upp i presidentvalet är fd kongressledamoten Will Hurd. Han är 45 år och fd republikansk kongressledamot från Texas. Om du inte hört talas om honom så är du inte ensam. Han är okänd även bland amerikaner, vilket kommer göra det svårt för honom att sticka ut i det redan stora fältet av kandidater. Ytterligare en utmaning för honom är att han är en Trumpkritiker. I en väljarkår som fortfarande omfamnar Donald Trump lär det göra det svårt att vinna nomineringen.

Till dessa problem får vi även lägga till att Will Hurd tidigare jobbat för CIA. Inte direkt en populär organisation bland republikaner.

Donald Trump needs to be beaten in a Republican Primary. That’s what I’m planning on doing.

Will Hurd

Syftet med kampanjen verkar främst vara att han med sin erfarenhet från CIA ska kunna slå ner på Trump för att han varit oförsiktig med hemligstämplat material. Hur långt kommer det gå? Får han ens vara med i någon av debatterna? I augusti håller Fox News första debatten mellan kandidaterna. Trump verkar tveka kring om han ska medverka eller inte. Så har han också spelat inför tidigare debatter inför valen 2016 och 2020. Så han kommer säkert vara med på debatterna. Han missade väl bara någon enstaka debatt 2016 om jag minns rätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.