Bernie till attack mot Trump i ny kampanjvideo

General Motors fabrik i Lordstown, Ohio stod i fokus i slutet av presidentvalet och när Trump lovade att jobben skulle bli kvar. Så såg det ut att bli till en början när Trump tillträdde, men sen blev det inte mycket av alla löften. General Motors flyttade delar av produktionen till Mexico och lade ner vissa mindre populära bilmodeller. Det drabbade Lordstown hårt.

Ohio är en av flera delstater där många jobb försvunnit under senare år inom tillverkningsindustrin. Delstaten röstar mer och mer på republikanerna för varje år och ses inte längre som en av de jämnaste battleground states i nationen.

Nu försöker Bernie Sanders belysa problemen och attackera Trump för att ha övergivit Ohio och Lordstown. Det gör han i en ny kampanjvideo.

Sanders kampanjvideo ska kanske inte ses som att han tänker sikta in sig på att vinna Ohio mot Trump. Främst är kampanjvideon ett sätt att förmedla ett tydligt stöd för arbetarklassen i demokraternas primärval. Flera andra kandidater försöker också vinna röster bland fackanslutna, men få så tydligt som Sanders.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.