Buttigieg ger sitt stöd till Biden i Texas

Pete Buttigieg och Amy Klobuchar kommer under måndagskvällen befinna sig på ett rally för Joe Biden i Dallas, Texas. Där väntas de moderata presidentkandidaterna ge sitt stöd till den fd vicepresidenten.

I opinionsmätningarna är det jämnt mellan huvudkandidaterna Biden och Sanders i delstaterna som röstar under tisdagens så kallade Super Tuesday. Extra jämnt verkar det kunna bli just i Texas. Presidentkandidaterna tävlar om över 200 delegater i denna viktiga delstat.

Nästan dubbelt så många delegater ska fördelas i Kalifornien som också röstar under Super Tuesday. Det är nomineringsprocessens största valdag med 14 delstater och territorier som röstar. Nästan en tredjedel av delegaterna som ska fördelas under primärvalen står på spel.

Warren är ännu så länge kvar, men nu trycker Bernie-anhängarna på för att hon ska hoppa av och ge sitt stöd till honom.

Bloomberg väntas satsa enorma summor på annonser inför valet imorgon och kan möjligtvis knipa en hel del delegater. Inte många tror dock att han kommer bli ett hot mot toppkandidaterna. Det står nu mellan Biden och Sanders. Hastigt och lustigt har Sanders tappat mark, medan moderata väljare verkar gått till Biden.

Får vi en ny frontrunner imorgon?

(Fotot ovan är från ett tidigare möte i höstas i South Carolina.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.