DeSaster eller?

Någon beskrev DeSantis teknikstrul på twitter under presidentkampanjens tillkännagivande som DeSaster. Det var så klar inte speciellt lyckat för varken Twitter/Musk eller DeSantis att många stängdes ute och inte kunde delta. Dessutom med dåligt ljud och en försening innan allt rullade på. Det kan bara bli bättre härifrån för DeSantis. Uppförsbacken som han kämpat med under senare tid fortsätter alltså.

Som fivethirtyeight och andra uppgett så väntas det dock komma positiva storys om DeSantis i media inom kort. Det kliar i fingrarna på journalister att skriva om en comeback för en uträknad kandidat. Dessutom måste det till en riktig kamp mellan kandidaterna för att folk ska vilja följa debatter och hänga med i nyheter. Och det får vi gissa att reklamfinansierade media gärna vill.

Den stora uppmärksamheten tyder ändå på att det kan gå bra för DeSantis. Övriga mindre kända kandidater har en betygligt tuffare uppgift framför sig än vad han har. Tim Scott t ex som nyligen påbörjade sin presidentkampanj ligger långt efter i opinionsmätningarna.

Vilka fler potentiella kandidater väntar vi på? Ja, främst fd vicepresidenten Mike Pence. Ingen tror väl att han kan vinna över Trump, men nog så viktigt är att vinna evangeliska kristna väljares röster. För dessa viktiga väljare inom primärvalen kan Pence bli avgörande när han i ett senare skede av kampanjen kanske tvingas kasta in handduken och ge sitt stöd till en annan kandidat. Men vi har en hel del dramatik att se fram emot innan dess.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.