Har Christie och Pence någon chans?

Pence

Chris Christie och Mike Pence väntas kandidera inom kort. Frågan är varför? Har de någon chans? Spekulationer pågår kring om de bara är sugna på lite uppmärksamhet i media för att sälja böcker eller om de tänkt agera attackdogs åt någon annan kandidat i debatter. Pence väntas vinna socialkonservativas röster. Evangeliska kristna kan lockas av Pence framtoning, men vem tror på allvar att han har någon som helst chans att vinna republikanernas nominering? Han ligger långt efter i opinionsmätningarna.

Före detta vicepresidenten Pence är nämligen knappast en favorit bland Trumps anhängare efter vad som hände den 6 januari 2021. Men inte heller fd New Jersey guvernören Christie tillhör längre Trumps närmaste. Har han i uppgift att attackera Trump? Något han själv förnekar.

En annan teori är att dessa två egentligen ska agera slagpåsar för Trump att klanka ner på i debatterna. Underhållning utlovas i vilket fall som helst.

Trump som leder opinionsmätningarna stort är den som lär gynnas när fler och fler kandidater nu ställer upp. DeSantis skulle säkert helst se att det var så få utmanare som möjligt. Då skulle han framstå tidigt som den enda som kan hota Trump. Så ser det allså inte ut att bli. Nu är det väl svårt att se hur någon annan än DeSantis skulle kunna utmana Trump ändå. Men mycket kan och lär hända så visst kan någon överraska när debatterna kickar igång om några månader.

Mike Pence. (Foto: Gage Skidmore CC BY-SA 2.0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.