Doldisarna som kan bli USAs nästa president (del 2)

Turen har kommit till en presentation av demokraterna Bill Richardson, Barack Obama och Tom Vilsack som alla anses ha vissa chanser att blanda sig in i striden om en nominering.

Bill Richardson är en mycket framgångsrik guvernör i New Mexico. 1997 var han USAs ambassadör i Förenta Nationerna.
Hemsida

Barack Obama har gjort kometkarriär och är för närvarande USAs ende svarte senator som representant för Illinois. Han höll ett bejublat tal vid demokraternas partikonvent 2004. Afrikas problem ligger honom varmt om hjärtat. Nyligen besökte Obama Sydafrika där han i skarpa ordalag kritiserade regimens usla AIDS-bekämpning. Själv har han rötter i Kenya. Han har definitivt utrustats med talets gåva. Till och med många republikaner gillar honom. Enda problemet är att många utgår ifrån att han inte kommer försöka bli president redan 2008.

Hemsida
Tom Vilsack är guvernör i Iowa, en av de viktigaste staterna i nomineringsprocessen. I just den här staten brukar nämligen första primärvalen hållas. Det ger Vilsack en uppenbar fördel. Ställer han upp ska det mycket till om han inte vinner i sin hemstat där han nått stora framgångar.
Hemsida

Inom kort kommer en presentation av vilka republikaner som väntas ställa upp i presidentvalskampanjen.