Doldisarna som kan bli USAs nästa president (del 1)

Russ FeingoldEfter att ha gått igenom idel kända ansikten som kan bli president i mitt förra blogginlägg, har turen kommit till doldisarna. Men ingen av dessa är chanslösa, tvärtom finns nog nästa president bland någon av dessa doldisar. Först tar vi en närmare titt på demokraterna Mark Warner, Evan Bayh och Russ Feingold (foto). I del 2 kommer jag fortsätta med fler kandidater för demokraterna genom att presentera Bill Richardson, Barack Obama och Tom Vilsack. I del 3 kommer vi titta närmare på republikanernas möjliga presidentkandidater.

Mark Warner är framgångsrik fd guvernör i det republikanska fästet Virginia. Han hade stöd av runt 70 % av invånarna, notera i en republikansk sydstat. Han tillhör tillsammans med Evan Bayh högerfalangen av demokraterna. Mark Warner har ett stort stöd från bloggvänstern, trots att han inte tillhör någon extremvänster direkt. Bland annat talade han vid vänsterns största bloggare Daily Kos konvent, Yearlykos.
Hemsida

Evan Bayh är senator och tidigare guvernör från republikanska fästet Indianapolis, Indiana. Han är helt klart en doldis internationellt, men kampanjar redan intensivt i områden där de första så viktiga primärvalen kommer att hållas, tex New Hampshire.
Hemsida

Russ Feingold är senator och har gjort sig känd främst genom ett samarbete om att reformera kampanjfinansieringslagar tillsammans med republikanen John McCain (McCain/Feingold campaign finance reform). Han anses vara en frispråkig person som vågar gå emot partipiskan. Dessutom är han smart och har en skarp tunga. Han har starkt tagit avstånd från Irakkriget, röstade mot det och röstade även mot den kritiserade The Patriot act.
Hemsida