Första tankarna efter nattens debatt

Palin imponerar i debattens inledning och försöker föra debatten på soccermoms nivå. Hon går genom rutan som fd tv-ankare och ger ett självsäkert intryck. Och hon går till effektiv attack mot Barack Obama.

Palin försökte intensivt och med viss framgång styra in debatten på skatter och energi. Det är tydligt att McCains kampanj ser en öppning i att tala mer om skatter i dessa tider av ekonomisk kris.

Biden snubblar på orden till en början och verkar något nervös, men levererar en del hårda attacker själv mot främst John McCain, däremot inte mot Sarah Palin.

Palins rykte måste ha stärkts efter denna debatt efter senaste veckornas mindre lyckade intervjuer. Biden hittade inte riktigt rätt ikväll, men gjorde inte heller bort sig. Troligtvis kommer inte denna debatt mellan vicepresidentkandidaterna att ha någon större betydelse i övrigt på presidentvalet. Historiskt sett brukar inte vicepresidentkandidaterna ha någon större inverkan. Inte ens Dan Quayles fiaskodebatt stoppade Bush den äldre att vinna valet 1988.

Några viktiga citat från debatten

Biden om Irakkriget:
– We will end this war. With McCain there’s no end in sight.

Palin om Irakkriget:
– Your plan is a white flag of surrender.

Biden om McCain som maverick:
– McCain hasn’t been a maverick on the issues that matter around the kitchen table, on education and health care.

Biden om Palins attack på Obama för att ha röstat emot funding the troops:
– John McCain voted against funding the troops when it had a timetable.

[tags]usa, presidentvalet, john mccain, joe biden, sarah palin, barack obama[/tags]

2 reaktioner på ”Första tankarna efter nattens debatt

 1. Det eviga irakkriget. De har ju inte tjänat ett piss – vad är målet. Att försöka kontrollera Irak? Det är bara en illusion

 2. Själv tyckte jag att Sara Pallin var en urdålig debattör.

  Pinsamma svar på att John Mccain menade att den amerikanska jobbstyrkan var stark ( och inte ekonomin). Urlöjligt, men det är ett vanligt knep hos framförallt republikanska politiker att låtsas bli upprörda när man kritiserar kriget eller deras hanterande av ekonomin, till att försöka fåd et till att man angriper soldater eller de “vanliga” amerikanarna.

  Det kändes även pinsamt när Pallin gjorde en “ricke lake” ( i programmet ricki lake så brukar ibland gästerna berätta om hur förträffliga de är för att publiken ska applådera och säga uppmuntrande ord till dem, t ex “jag har tre jobb, pluggar in min gymnasiumkompetens och jag sätter unan tid till mina barn”) när Biden sa att ett av mccains förslag i praktiken skulle bli att låg och medelinkomsttagaren i usa skulle behöva betala mer i skatt, dås varade pallin med att börja prata om vad hon gjort som politiker dvs sänkt massor med skatter, det hade liksom ingenting med frågan att göra.

  Nä pallin kändes mer som en amatör, med konservativa- borgerliga värderingar som låtsades vara en vanlig amerikan ( sen att hon tillhör den s.k. eliten ville hon inte låtsas om).

  Klar seger för Biden.

  Det skulle kännas tryggare med Joe Biden som vice president än en skjutgalen, galen abortmotståndare, sänka skatter tant till vice president.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.