Hillary attackerar Tulsi Gabbard, som svarar med en total sågning

I en intervju med David Plouffe (Obamas kampanjstrateg) gick Hillary Clinton till attack mot presidentkandidaten Tulsi Gabbard (Hawaii).

Congresswoman Tulsi Gabbard, who is running for the Democratic nomination, fired back Friday after Hillary Clinton suggested the Russians are “grooming” a candidate for a third-party run to disrupt the 2020 election.

(CBS News)

Hillary nämnde inte Tulsis namn, men sa på ett ungefär “en kvinnlig presidentkandidat stöttas av Ryssland”. Tulsi svarade med en total sågning av allt som Hillary Clinton symboliserar enligt henne.

Känns som att Hillary gick förlorande ur den här striden, också. Tulsi Gabbard var på väg bort från rampljuset med alldeles för låga opinionssiffror och en ganska svag debattinsats. Därmed har Tulsi små chanser att få vara med i nästa debatt i november, den femte.

Men efter Hillarys attack har Tulsi fått väldigt mycket uppmärksamhet. Inte minst på Tucker Carlsons populära show på Fox News, men även i andra medier. Kan det möjligtvis leda till att Gabbard får ett uppsving i opinionen och klarar kraven på minst 3 %-enheter i fyra undersökningar? Jag får det till att hon har 3 veckor på sig innan dörren stängs. Det kommer att göras rätt många undersökningar under den tiden, så chansen finns.

LÄS:  Hur Trump firar Independence Day, 4th of July

Vi ska så klart hålla koll på det. Än så länge har hon inga undersökningar med så stort stöd och ligger i snitt runt 1 %-enhet.

Tulsi som oberoende kandidat i tredje parti?

Kommer Tulsi ställa upp som oberoende kandidat i presidentvalet om hon misslyckas i demokraternas primärval? Hillary Clinton verkar tro det och det finns väl viss anledning att misstänka att Tulsi funderar i dessa banor.

Hon har dock upprepade gånger uppgett att hon inte skulle göra det, men har inte lovat att ge sitt stöd till den demokrat som vinner primärvalen. 2016 gav hon sitt stöd till Hillary Clinton efter att det blev klart att hon vunnit nomineringen. Men innan dess stöttade hon Bernie Sanders.

Många av Tulsis anhängare är öppet kritiska till demokraternas parti och hade velat se Bernie lämna demokraterna 2016. Dessa skulle säkert även pusha Tulsi att försöka skapa ett tredje parti om hon misslyckas i demokraternas primärval.