Kennedy utmanar senator

Demokraten Joseph Patrick Kennedy III försöker slå ut en annan demokrat, sittande senatorn Ed Markey. Den senare är progressiv och har fått stöd av bland annat Sunrise Movement, efter att han varit en av profilerna för Green New Deal tillsammans med AOC. Greta Thunberg träffade några politiker när hon var i Washington förra året. En av dessa var just Ed Markey.

Kennedy däremot får anses vara mer center inom partiet och sitter i dag i representanthuset.

Markey leder i en ny opinionsmätning mot Kennedy och verkar driva en smart kampanj. Se t ex denna kampanjannons med några schyssta referenser, speciellt alldeles i slutet.

Joe Kennedy är så klart släkt med övriga Kennedy-klanen. Han hade ett ganska misslyckat tal till nationen för demokraterna för något år sedan. Kan namnet i sig ge honom en vinst och knuffa undan en av få progressiva i senaten?

Primärvalet mellan dessa två hålls den 1 september i Massachusetts. Vinnaren får stå på valsedeln den 3 november mot en republikansk kandidat. Shiva Ayyadurai och Kevin O’Connor heter kandidaterna på republikanernas sida. Dessa har dock inte någon chans mot demokraternas kandidat eftersom delstaten är tydligt liberal.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.