Poströstning riskerar att försenas

Nu är det inte bara valsedlarna som väntas anlända från väljarna till rösträkningen för sent. Redan från avsändaren till väljarna väntas massiva förseningar. Amerikanska posten USPS har länge haft finansiella problem, men i samband med årets kris har det hela förvärrats. När Trump nu vägrar att ge mer pengar och den republikanske donator som styr organisationen skär ner, väntas kaos.

Får väljarna valsedlarna i tid? USPS har skickat ut en varning till 46 delstater att de inte kommer skicka ut valsedlarna i tid till väljarna. Tvingas väljare skicka iväg sina valsedlar innan de sett sista debatterna för att komma fram i tid?

Många utgår redan ifrån att vi kommer få vänta på valresultatet flera dagar, kanske veckor efter valdagen. Det beror på att ovanligt många väljare kommer att poströsta istället för att gå till vallokalerna med risk för att bli smittade. Även valarbetarna väntas dra sig för att gå till vallokalerna om de är äldre. Flera projekt pågår för att locka yngre att jobba som valarbetare. Frågan är om tillräckligt många kan lockas till det?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.