Minskar Trumps dragningskraft?

Donald Trump skatt

Inför att en president ska försöka bli omvald finns det vissa indikeringar som personer som håller på med betting tittar på. En av dessa faktorer är om andra politiker i samma parti använder sig av presidenten i egna valannonser. Det var sällsynt 2012 när Obama försökte och lyckades bli omvald.

Även för Trump är det inte många högre republikanska politiker som använder sig av honom i egna annonser. National Republican Senatorial Committee har gett rådet till senatorerna att de inte ska försvara Trump i sina egna annonser. Istället ska de fokusera på motståndaren i det egna valet. Därmed är det säkert så att partiet har gjort noggranna opinionsundersökningar som visar på att det är effektivare.

Generellt är det antagligen ett bra råd att fokusera på det egna valet och inte försöka bli vald på någon annans meriter. Om du däremot vill ha lite extra medvind från en högre politiker så varför inte.

Ett exempel på denna utveckling är senatorn Martha McSally (Arizona) omvalskampanj. Hon har slutat attackera sin demokratiska motståndare för att ha röstat för att fälla Trump under riksrätten. Istället försöker hon attackera motståndaren för att ha skumma affärskontakter.

Som sagt, inte den viktigaste av parametrar, men ändå intressant. Betydligt viktigare är självklart hur det går för ekonomin, arbetslösheten, sjukvården och börsen. Dyker det upp någon utrikespolitisk kris eller initierar sittande president något, t ex en militär attack på en motståndare?

Alla förväntar sig som vanligt en rejäl ”October Surprise”, en överraskande skandal i slutskedet av kampanjen som förändrar allt. Sanningen är väl att det är många olika faktorer som samverkar i vem som vinner kampen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.