Pete Buttigiegs avskedstal – ger inte stöd till Biden

South Bends borgmästare ”Mayor Pete” har hoppat av presidentkampanjen. Han gjorde det hemma i South Bend, Indiana efter en introduktion av sin man.

Veteranen Buttigieg lyckades överraska i nomineringsmötet i Iowa och primärvalet i New Hampshire. Efter det stötte han dock på patrull. Nevada och sedan South Carolina blev början på slutet.

The truth is the path has narrowed to a close.

I will do everything in my power to make sure we have a new democratic president come January.

I talet pratade han om att han inte vill se en för ideologisk inriktning utan en mer pragmatisk lösning. En antydan om att han vill att hans anhängare ska rösta på någon annan än Sanders.

Men han gav inte sitt officiella stöd till någon kandidat under avskedstalet i kväll. Antagligen kommer det inte innan Super Tuesday. Tiden rinner ju ut för det.

Vad innebär detta? Antagligen kommer Warrens möjligheter att vinna hemstaten Massachusetts öka, liksom Klobuchars vinstchanser i Minnesota. Biden kommer också få det enklare att nå över 15-procentsgränsen som ger delegater. Det kan visa sig vara väldigt betydelsefullt i flera av delstaterna som röstar under Super Tuesday.

För Bernie Sanders är Buttigiegs avhopp därför med största sannolikhet dåliga nyheter. Hur jämnt kommer det bli mellan Biden och Sanders under Super Tuesday?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.