Buttigieg hoppar av!

Lite oväntat har Pete Buttigieg bestämt sig för att hoppa av. Han är trea i delegaträkningen efter Biden och Sanders. Nu blir det allt tydligare att moderata kandidater kan tänkas vilja hoppa av för att hjälpa Biden.

Inför Super Tuesday på tisdag kommer flera hundra delegater stå på spel. Bara i Kalifornien ska 415 delegater fördelas. Klobuchar och Warren väntas inte hoppa av innan dess eftersom de kan tänkas ha möjlighet att vinna sina hemstater. I förlängningen kan de därmed få viss makt att ”skänka” dessa delegater till exempelvis Biden. Något som även Buttigieg väntas göra.

Efter Super Tuesday kommer antagligen också Warren och Klobuchar hoppa av, åtminstone den senare.

Buttigieg hade stora framgångar i både New Hampshire och Iowa, men han har haft problem med att vinna röster i mindre ”vita” delstater som Nevada och South Carolina.

Borgmästaren från den lilla staden South Bend i Indiana får nu hitta något annat att göra. Kommer han ge sitt officiella stöd till Biden (eller Bloomberg?) innan Super Tuesday? Kommer tidigare presidentkandidater som Kamala Harris att ge sitt stöd till Biden innan Kalifornien röstar på tisdag? Hon är populär där i sin hemstat.

Denna nyhet är en spännande utveckling, som kan komma att påverka tisdagens val. Många har redan poströstat och Buttigieg kommer stå kvar på valsedlarna. Men på marginalen kan det säkert gynna Biden.

Nu är det bara 6 presidentkandidater kvar. Sanders, Biden, Bloomberg, Klobuchar, Warren och Gabbard.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.