Progressiva missnöjda med Kamala Harris

Nu har RNC (republikanernas partiorganisation) mejlat ut citat från missnöjda demokrater efter att Biden valde Harris. Rubriken är “Liberals revolt against Biden, Harris ticket”. Det stämmer att en del demokrater är missnöjda, dock är det nästan uteslutande progressiva och personer längre till vänster. De flesta av dessa har trots det tänkt rösta på Biden/Harris.

Det lite lustiga i situationen är att Trump pushar hårt för att Harris är en radikal vänsterperson. Få som följer amerikansk politik skulle hålla med om det. Trump sa t ex i en första kommentar att hon är den senator som står längst till vänster. Nja, det råkar existera en man vid namn Bernie Sanders som nog har en del invändningar mot den beskrivningen. Dessutom finns det fler än Bernie som kan beskrivas som progressiva i senaten som Elizabeth Warren, Sherrod Brown och Tammy Baldwin t ex. Alla står tydligt till vänster om Kamala Harris.

Tillbaka till RNC:s mejl… Personer som citerades där (och som en följd av det på en mängd konservativ media) var bland annat Bernie Sanders fd pressekreterare Briahna Joy Gray, youtube-profilen Kyle Kulinski och frilansjournalisterna Walker Bragman, Michael Tracey och Jordan Chariton. Samtliga dessa är tydliga Bernie-supportrar och kan inte beskrivas som “liberala”. Det är snarare så att de skriver under på beskrivningen “demokratisk socialism”, eller den politik Bernie Sanders står för.

LÄS:  Vissa kampanjannonser skriver sig själva

Det underminerar Trumps beskrivning av Harris som radikal vänster. Personer som är mer entusiastiska bland demokraterna tillhör andra sidan inom partiet, mer center/höger där Harris hör hemma.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.