Inför republikansk debatt i New Hampshire

Ikväll hålls den andra debatten. Första debatten var varken Gingrich, Bachmann, Romney eller Huntsman med i. Nu ska alla förutom Huntsman medverka. Han har inte officiellt meddelat att han kommer kandidera. Det väntas han göra inom två veckor. Jag misstänker att han gärna vill bygga upp förväntningarna lite till innan han ger sig in i ett riskfyllt moment som en debatt ändå är.

CNN sänder debatten och har idag släppt en ny opinionsundersökning. Det går fortsatt trögt för både Pawlenty och Huntsman som många tror är de enda som kan utmana Romney. Pawlenty får 3 % och Huntsman 1 %. Romney (24 %) leder före Palin (20 %). Hon väntas dock inte ställa upp. Giuliani är trea med 12 % och därefter följer Cain och Gingrich (med 10 %). Paul har 7 % stöd. Inte heller Giuliani antas ställa upp även om spekulationerna tilltagit senaste tiden.

Hur överlägsen är Romney just nu?
”With Giuliani and Palin not in the horserace, Romney jumps to 35 percent, 19 points ahead of Gingrich.”

Det kan vara ett delikat problem för Romney att leda så tydligt redan nu. Förväntningarna skruvas upp och attackerna på honom lär tillta.

Här en av de skojigaste ögonblicken i amerikanska presidentvalsdebatter. Året är 1992 och Ross Perots vicepresidentkandidat James Stockdale presenterar sig för världen så här:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.