Resultat från valen, uppdateras under natten

Nu börjar det bli segt och det är dags för kudden ett par timmar. Inlägget nedan speglar bilden vid 1.30 a.m. ET. De vinnare som utropas bygger på de prognoser som anses vara säkerställda och används av en eller flera stora nyhetsmedier, men kan i enstaka fall komma att ändras eller överklagas.

Sammanfattningsvis vinner Republikanerna på bred front och över hela landet. I valen till representanthusen ser det nu ut som om det blir en större omvälvning än 1994 med i skrivande stund 53 vunna platser (52 1994). Förändringen i senaten är – även om det inte blir ett majoritetsskifte – en enorm prestation av Republikanerna och en av de största förändringarna någonsin.

Tre öppna senatsrace nu. Colorado svänger fram och tillbaka och kommer att gå till automatisk omräkning om skillnaden är mindre än 0,5 procentenheter, Washington där Patty Murray (D) leder knappt men där vi antagligen får vänta på resultatet pga många poströster och i Alaska visar tidiga siffror att Lisa Murkowski (I, write in) leder över Joe Miller (R) (rättare sagt – de handskrivna men ännu inte öppnade rösterna leder över Miller. De flesta av dessa får antas vara röster på Murkowski).

Prop. 19 förlorar i Kalifornien. Det kommer alltså inte att bli tillåtet med marijuana för “recreational use”.

Harry Reid (D) utropas som vinnare i senatsvalet i Nevada av MSNBC, AP och CNN. En oerhört viktig seger för Demokraterna. Reid kommer med största sannolikhet att fortsätta som majoritetsledare, men med en betydligt mindre majoritet. Enligt CNN har Tea Party Express sin valvaka på samma hotell som Reid, med (den nu misslyckade) planen att kunna håna honom på nära håll.

John Kasich (R) vinner guvernörsvalet i viktiga Ohio och frågan är hur mycket det kommer att påverka presidentvalet om två år. Vi har tidigare skrivit om det här.

Även om inte alla de stora nyhetsförmedlarna vågat utropa en segrare i senatsvalet i Pennsylvania så verkar det som om Pat Toomey (R) vinner över Joe Sestak (D) i ett av de jämnaste – oväntat jämnt faktiskt – racen ikväll.

CNN utropar Jerry Brown som vinnare i guvernörsvalet i Kalifornien. Motståndaren Meg Whitman verkar alltså ha lagt en dryg miljard av egna pengar till ingen nytta.

Barbara Boxer (D) vinner i senatsvalet i Kalifornien och därmed försvinner republikanernas möjligheter att vinna majoritet även i senaten.

Republikansk majoritet i representanthuset.

John Boehner håller segertal samtidigt som prognosen visar att republikanerna knipit de 39 platser som behövs för majoritetsskifte och tårarna kommer fram när han säger att han hela livet jagat the American Dream.

Russ Feingold (D) ser nu verkligen ut att förlora mot Ron Johnson (R) i senatsvalet i Wisconsin.

I min hemstat Maryland vinner Gov. Martin O’Malley (D) över (före detta) Gov. Bob Ehrlich (R). I MD-1 Förlorar nykomlingen från 2008 Frank Kratovil (D) som väntat mot Andy Harris (R).

I South Carolina vinner Nikki Haley (R) guvernörsvalet i ett race som länge var jämnare än förväntat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.