Trump till attack mot Haley efter segern i Michigan

Trump i Phoenix Arizona 2016. Foto: Gage Skidmore

Det blev storseger för Trump i Michigan som väntat. Han ignorerade Haley efter segern i South Carolina, men efter valet i Michigan återgick han till att attackera henne. Nu har han dessutom tröttnat på att Haley inte gett upp än. Han påstår att republikanerna är endade i sitt stöd för honom och avfärdar henne som ”braindead”. Det är väl till stor del sant att MAGA tagit över det republikanska partiet, men Haley fick ändå några röster i Michigan, 26,5 %. I hemstaten South Carolina nådde hon hela 40 % av republikanernas röster. Så helt totalt enade är inte republikanerna.

Preliminära valresultat från Michigan:

Trump: 68,2 % – 11 delegater
Haley: 26,5 % – 2 delegater

Fler delegater ska fördelas från Michigans totala 55 under partikonvent i helgen. Så vi får återkomma, men sannolikt kniper Trump en majoritet om inte alla av dessa.

Valdagarna avlöser varandra för republikanerna. Närmast på tur står Idaho och Missouri på lördag den 2 mars. Därefter följer District of Columbia på söndag och North Dakota på måndag. På tisdag kommer så det riktigt stora eventet denna valvår, nämligen Super Tuesday. Då röstar en mängd delstater som t ex Kalifornien och Texas.

Foto: Trump i Phoenix Arizona 2016. Foto: Gage Skidmore

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.