Tulsi Gabbards nästa byte

Efter att ha sågat Kamala Harris och Tim Ryan i första och andra debatten med stor framgång, kan vi anta att hon har siktet inställt på en ny kandidat när hon får vara med igen i fjärde debatten. Mycket talar för att den personen är Elizabeth Warren, som är svagast där Gabbard har sitt starkaste stöd – utrikespolitiken.

Gabbard får dock akta sig för att hon själv inte hamnar i problem. De tidigare attackerna på Kamala Harris och Tim Ryan ledde inte till något större opinionsstöd för Gabbard. Det var dock en av anledningarna till att Harris föll tillbaka i opinionen.

Med Warren i stark momentum i opinionsundersökningarna är frågan om hon kan utmana Biden i tätpositionen? Kan Bernie Sanders göra tydligt för väljarna vad skillnaden mellan honom och Warren är utan att attackera henne?

Fjärde debatten hålls tisdagen den 15 oktober och 12 kandidater har kvalificerat sig. Det har varit lite olika besked om det blir uppdelat på två debatter eller en för alla. Enligt senaste budet ska alla mötas i en debatt. Den kommer vara i Westerville, Ohio och sänds på CNN.

Miljardären Tom Steyer kommer få vara med för första gången. Han lyckades få uppmärksamhet förra året när han samlade in pengar (och mejladresser) för att annonsera om att Trump borde ställas inför riksrätt. Nu sker det och han kan tänkas få några frågor kring det, vilket kan gynna honom.