Valdag i New Hampshire

New Hampshire röstar idag i form av ett normalt primärval. Därmed förväntar vi oss mindre kaos och ett tydligt valresultat. Eller hoppas vi på för mycket nu? 24 delegater ska fördelas på 11 kvarvarande presidentkandidater.

Bernie Sanders leder i opinionsmätningarna i New Hampshire. Även nationellt har han stärkt sina odds mot Biden. Den senare är på delad tredjeplats i New Hampshire i undersökningarna. Buttigieg är tvåa med slagläge att överraska igen.

Klobuchar väntas också kunna göra ett starkt resultat i New Hampshire, men räcker det till att slå Biden? Warren har också möjlighet till en pallplats, men riskerar en sämre plats än så.

Vi har precis fått en första indikering från exit polls. Det är vallokalsundersökningar som släpps i sin helhet när vallokalerna stängt.

CNN:

An early exit poll shows that Democratic voters in New Hampshire see health care as the most important issue in determining their vote:

About 4 in 10 cited health care as the most important issue

Climate change followed, with about 3 in 10 naming it their top concern

About 2 in 10 rated income inequality as top

1 in 10 named foreign policy

Det framstår som goda tecken för Bernie Sanders, men det kan vara missvisande som exit polls ofta är.

Vallokalerna stänger klockan 19 lokal tid, några enstaka klockan 20. Det gör att vi får vänta till efter dess innan valresultaten börjar droppa in. Vallokalsundersökningarna får vi dock direkt när vallokalerna stänger.

Svensk tid innebär det klockan 01:00 och 02:00 natten till onsdag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.