Vem vinner söndagens debatt mellan Biden och Sanders?

Nu är det bara två kandidater som får vara med och debattera. Biden och Sanders skulle ha mötts i Phoenix, Arizona. P g a senaste tidens kris har debatten flyttats till CNN:s studio i Washington, DC under söndagskvällen.

Debatten kommer dessutom ske utan publik och med presidentkandidaterna sittandes ner vid ett bord.

En ytterligare förändring av planerna är att den ursprungliga moderatorn Jorge Ramos inte kommer vara där. Han har tydligen varit i kontakt med en person som fått viruset. Vem som ersätter vet jag inte i skrivande stund.

Kravet för att få vara med i debatten var hög, 20 % stöd i vunna delegater. Biden har just nu nära 50 % medan Sanders har runt 42 %. Med bara 2 vunna delegater är Tulsi Gabbard inte med denna gång heller.

Vem vinner debatten? Spekulationerna inför debatten är att DNC (partiorganisationen för demokraterna) ändrat reglerna för att gynna Biden och få till ett avslut på primärvalen. Biden leder stort i delstaterna som röstar på tisdag. Det finns inte mycket tid kvar för Sanders att vända skeppet. Viruskaoset har lett till att Biden ses som det “tryggare” valet av många väljare.

Antagligen måsten Biden totalfloppa i debatten för att ändra på den bilden. Han har varit ojämn och ibland gjort märkliga misstag i tidigare debatter, som t ex “make sure you have the record player on at night”.

En till sådan märklig insats ikväll och vem vet vad som händer. Viktigast just nu är att ge ett stabilt och tryggt intryck när marken skakar under fötterna på amerikanarna.