Vinnaren i New Hampshire blir…

Biden floppade i Iowa och nu har han lite press på sig att placera sig åtminstone på pallplats när väljarna i New Hampshire går till val på tisdag. Tyvärr för Biden verkar Buttigieg gå fortsatt starkt efter valet i Iowa och en ganska lyckad debattinsats i fredags. Det kan leda till att fler moderata väljare överger Biden.

Sanders leder i de flesta opinionsundersökningarna, men Buttigieg har som sagt knappat in ordentligt. Intresset för Buttigieg i New Hampshire den senaste veckan är stort. Det visar denna grafik över webbsökningar på Google.

New Hampshire riskerar att bli lika jämnt som Iowa mellan Sanders och Buttigieg, och även bakom dessa två är det ovisst in i det sista. En del Bidenbesvikna väljare misstänker jag kommer bege sig till Klobuchars läger efter hennes stabila debatt. Det kan gynna henne så pass mycket att hon passerar Biden. Warren har haft en tung vecka trots att hon fick en tredjeplats och cirka 20 % i Iowa, vilket var bättre än väntat. Så här tippar jag att det går för kandidaterna:

  1. Sanders
  2. Buttigieg
  3. Warren
  4. Klobuchar
  5. Biden
  6. Gabbard
  7. Yang
  8. Steyer

Vad tror du? Skriv gärna en kommentar nedan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.