YouTube-profil ställer upp i presidentvalet

Cenk Uygur på Politicon 2016

Nu är det officiellt att progressiva politiska kommentatorn Cenk Uygur ställer upp i presidentvalet som demokrat. Han är YouTube-kanalen The Young Turks kändaste profil. Det är den kanal som streamat live dagligen med nyheter längst på YouTube.

Syftet med att ställa upp i presidentvalet verkar vara att få till en utmanare mot Biden, men han är nationellt okänd. Dessutom är han född i Turkiet, vilket så klart kan visa sig vara ett problem. Han hävdar motsatsen och vi får se om var juridiken i det hela står. Jag tvivlar på att han kommer få rätt i den saken.

Cenk Uygur, the creator of the progressive news commentary show The Young Turks, announced Wednesday he’s running for president as a Democrat in a long shot effort of defeating President Joe Biden, whom Uygur said in an announcement would lose the presidential election.

Forbes

Han är alltså övertygad om att Biden inte kan vinna presidentvalet. Helst vill han att någon populär demokratisk guvernör ska ställa upp och utmana presidenten. Så ser det inte ut att bli. Därför säger han sig ha tagit det här steget. Till saken hör att han nyligen släppt en bok som sålt hyfsat bra. Är det främst som promotion för boken man ska se detta egentligen? Så verkar ju fallet vara med många andra halvkända presidentkandidater.

Kommer han få till en debatt? Inte speciellt troligt. Den andra demokraten som utmanar Biden är Marianne Williamson. Hon har kämpat hårt med att få till mediauppmärskamhet men inte lyckats.

Kollegan Kyle Kulinski som stöttar demokraten Marianne Williamson (som vigde Kulinski tidigare i år) känner sig tudelad kring nyheten.

Foto: Gage Skidmore CC2.0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.