Därför kämpar Trump och Biden extra hårt om Pennsylvania

Nationellt har opinionsmätningarna indikerat att Trump knappat in marginellt på Biden jämfört med innan konventen. Däremot har Trump kapat en del av Bidens försprång i viktiga delstater som ser ut att bli jämna. Främsta exemplet på det är Pennsylvania. Där skiljer det nu bara cirka 4 %-enheter mellan presidentkandidaterna.

Trump befinner sig just nu i Pennsylvania och Biden väntas också spendera mycket tid i delstaten under valet. Presidenten ska besöka golflegendaren Arnold Palmers hemort Latrobe i Pennsylvania under fredagen.

Anledningen till att Pennsylvania blivit presidentvalets främsta slagfält är att det är oväntat jämnt där och att Biden kommer få det väldigt svårt att vinna valet utan delstaten. Wisconsin och Pennsylvania är de två delstater som drar åt sig mest uppmärksamhet av denna anledning. Om det blir jämnt i valet är det dessa två delstater som sannolikt kommer avgöra valutgången. Trump vann oväntat båda dessa 2016.

Det är ännu jämnare i några andra delstater, men det är främst delstater som Trump måste vinna. Vinner han inte t ex Texas så har han större problem och då lär inte heller Pennsylvania vara jämnt.

Hela 20 elektorsröster står på spel i delstaten som Biden växte upp i. Som vanligt går samtliga röster till vinnaren.

Denna artikel ingår i vår specialbevakning av Pennsylvania under presidentvalet 2020. Vi siktar på en artikel i veckan om delstaten. Förra artikeln handlar om hur ett initiativ i Pennsylvania om legalisering av marijuana påverkar presidentvalet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.