Greta Thunberg större än presidentkandidaterna på instagram

Efter klimatstrejkerna runt om i världen i fredags har aktivisten Greta Thunbergs instagram fått en hel del nya följare. Så många att hon i dag passerade den presidentkandidat som har flest följare på instagram av demokraterna. Bernie Sanders har flest följare där, 3,71 miljoner. Greta Thunberg har i skrivande stund över 3,72 miljoner och växer snabbt.

Flera av presidentkandidaterna har uppmärksammat Greta i sociala medier. Här t ex Bernie Sanders:

Demokraternas fd presidentkandidat Hillary Clinton har något fler följare än så länge med 4,4 miljoner.

Nuvarande presidenten Donald Trump har fler följare på instagram med 14,6 miljoner följare. Långt fler än så har före detta presidenten Barack Obama med hela 24,4 miljoner följare. Här träffas de i Washington DC, något som Barack stolt visade upp på instagram. Greta tyckte inte det var så stort att hon brydde sig om att posta det på sitt instagram…

LÄS:  Romney attackerar Trump för korruption

Uppdatering 1 (24 september): Det tog lite mer än ett dygn och så hade Greta passerat även AOC (3,9 miljoner följare) och Hillary Clinton (4,4). I skrivande stund har Greta Thunberg 4,5 miljoner följare.

Uppdatering 2 (25 september): Greta har nu två dygn senare passerat 5,5 miljoner följare efter ett uppmärksammat tal i FN.