Tulsi Gabbard hoppar av

Gabbard har bestämt sig för att inte längre ställa upp i kongressvalet. Primärvalen för det valet hålls i april i Hawaii. Istället ska hon fokusera på presidentvalet, även om det ser mörkt ut där just nu. I ett långt videoklipp förklarar hon sitt beslut. Antagligen hade hon riskerat att förlora primärvalet, då hennes popularitet dalat på Hawaii.

Tulsi har fått stor uppmärksamhet senaste veckan p g a att Hillary Clinton attackerat henne för att vara rysk “asset”. Dessutom förutspådde Clinton att Gabbard sannolikt kommer försöka sig på att ställa upp i presidentvalet utanför demokraterna, i ett tredje parti. Det skulle försvåra för demokraterna att vinna presidentvalet.

Gabbard har bestämt förnekat anklagelserna och Clinton har backat något efter massiv kritik även från andra presidentkandidater.

När hon nu beslutat sig för att inte ställa upp för omval till kongressen lär ryktena ändå tillta om att hon funderar på “third party”. Ett möte mellan Tulsi Gabbard och chefer på Wall Street tidigare i veckan bidrar till sådana spekulationer.