Miljardär utmanar Trump och Biden i presidentvalet

Brock Pierce. Foto: Sebastiaan ter Burg

Ytterligare en miljardär ställer upp i presidentvalet. Det är fd barnskådespelaren Brock Pierce (First Kid, The Mighty Ducks). Han är inte speciellt känd, men har som sagt en del pengar att slänga bort. Efter skådespelarkarriären blev han stormrik på kryptovalutor.

Pierce erkänner att han inte kommer ha någon större chans att vinna presidentvalet. För att ändå inte ge upp innan han försökt hävdar han att han kan vinna någon delstat och därmed förhindra att någon når 270 elektorsröster. Därmed kan kongressen välja honom som en kompromiss. Jo, tjena!

Inte speciellt sannolikt alls. Han har ett långt perspektiv och har tänkt sig kämpa vidare med ett mål om att bli president inom de närmast 40 åren.

Inför presidentvalet 2016 gav han nära 1 miljon kr till Trumps kampanj. Till skillnad från Kanye West, som ju också gett sitt stöd till Trump tidigare har Pierce lyckats kvalificera sig för en rad delstaters valsedlar. Upp till 15 delstater tydligen.

Kushner har erkänt att han träffade Kanye strax innan han meddelade att han skulle ställa upp i presidentvalet. Så har Trumps kampanj någon baktanke med dessa kandidater? Eller är dessa kandidater oberoende från Trump, trots tidigare stöd? Vem vet, men än så länge verkar dessa två inte kunna påverka valet. Inte heller mer kända Third Partys som Green Party och Libertarian Party har fått någon större uppmärksamhet i media. Opinionssiffrorna totalt för andra presidentkandidater än Trump och Biden pendlar mellan 0-2 % totalt.

Under primärvalen för presidentvalet ställde en miljardär upp som heter Tom Steyer och en annan som heter Michael Bloomberg. Den senare har under söndagen meddelat att han kommer satsa 100 miljoner dollar på att hjälpa Biden i Florida.

Foto: Sebastiaan ter Burg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.